KLUBTRÆNING 2024

SOMMER

Vi træner fra april til oktober. Vi træner alle uger tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Vi tilstræber at have planlagte holdkaptajner på tirsdage, dog ikke i juli.

VINTER

Fra midt oktober til 1. april: Træning tirsdag og torsdag aften med godt med lys på hjelmen og /eller styr samt lørdag og søndag formiddag.

MØDESTED

Udgangspunkt og slutsted er klubhuset med mindre andet er skrevet i kalenderen. Klubhusets adresse er: Parkvej 43, 4200 Slagelse.

HVOR KØRER VI

På hverdagene kører vi først og fremmest i vores nærliggende skove. På lørdage og søndage bliver der ofte kørt længere ture på grusveje, landevej og på spor længere væk. Om vinteren kører vi primært på små asfaltveje og evt. på nat- kørsels-sporet i skoven i Slagelse.

TRÆNINGSTIDER

Tiderne er afgangstider, så kom i god tid. Afgangstiderne på hverdagene skifter om efteråret i takt med mørket. Derfor er en god idé at se i www.slagelsemtb.dk /kalender for præcis tid.

ER DU NY

Kontakt Niklas på naestformand@slagelsemtb.dk forinden, så vi ved, hvornår du gerne vil starte, og vi vil være klar til at hjælpe dig bedst muligt i gang. Du må gerne køre med et par gange for at prøve det, inden du melder dig ind.  

 

KRAV TIL DIT UDSTYR

 1. Mountainbike. Almindelige cykler kan ikke holde til kørsel i skoven.
 2. Medbring medlemskort, enten på print eller på telefon. Medlemskortet giver adgang til at køre på mtb sporene i Valdemarskilde Skovdistrikt i Slagelse, i Grydebjerg Skov ved Sorø samt i Bromme Plantage.
 3. Husk hjelm. Ingen hjelm = ingen træning. (I nødstilfælde kan du låne en hjelm i klubhuset.)
 4. Husk også en ekstra slange, en lille pumpe og vand i en drikkedunk, og gerne lidt spiseligt.
 5. Godt træningstøj som passer til vejret. Gerne en ekstra vest eller regnjakke.

 

HOLDKAPTAJNEN-

 1. holder træningen indenfor den anførte tidsramme for træningen – udviser autoritet og står ved det planlagte.
 2. bevarer overblik – antal på holdet, sørger for bagtrop og opsamling, og sørger for, at ingen lades tilbage.
 3. har kendskab til sporene skovene.
 4. har grundlæggende færdigheder vedrørende MTB, og kan videreformidle dem.
 5. kender klubbens kodeks for færden i skoven i grupper.

 

SOM RYTTER STØTTER DU OP OMKRING DIT HOLD

 1. du har respekt for den planlagte træning.
 2. du forlader ikke den planlagte træning, medmindre du udtrykkeligt orienterer herom.
 3. du medbringer ekstra slange, pumpe, hjelm, væske og energibar eller lignende, ekstra overtøj og gerne mobiltelefon.
 4. du udviser god klubånd og tager hensyn til skovens øvrige brugere.
 5. du indgår i gruppen og hjælper ved problemer.

 

 HOLDINDDELING

 

Tirsdage, torsdage kl. 18 og lørdage kl. 9 har vi 3 overordnede inddelinger: 

Elite        Sport       Motion

 

Vi deler op efter hvem og hvor mange, vi er.  Hvis vi er mange nok, deler vi yderligere op  efter niveau eller efter aktivitet, f.eks. sporkørsel eller længere tur uden for skovene.

Alle hold tilstræber jævnligt at træne sporkørsel, intervaller, tekniske øvelser m.m.   En erfaren rytter, som kan finde rundt i skovene, er holdkaptajn.

 

Intro Vi har introhold på visse tirsdage.  Her øver vi grundlæggende teknikker.  Opslag kommer.

 

 Kvinder

Alle hold er for mænd og kvinder. Kvinderne kører engang imellem en kvindetur sammen om lørdagen. Se kalender og se kvindernes facebookgruppe: Slagelse MTB -q.

 

Ungdom

Ungdom træner tirsdage.  Er du mellem 8 og 16 år og kunne tænke dig at køre MTB, så er du meget velkommen. Du kan køre med et par gange, inden du melder dig ind.  Kontakt ungdomstræner Jesper Davidsen på ungdom@slagelsemtb.dk. Er du ung eller voksen, og har lyst til at hjælpe med træningen, er det meget velkomment. Ungdomsholdets facebookgruppe finder du her: Slagelse MTB Ungdom

 

 Mandfolk på MTB

Alle mænd og kvinder, der kan sidde på en mtb i et par timer kan deltage. Vi kører torsdage kl. 18.30 og søndage kl. 10.00. Du finder vores facebookgruppe her: Mandfolk på MTB – Slagelse.  Konceptet hedder ”Bevæg dig for Livet”.

 

TRÆNER DU HELST  ALENE

Når du har betalt sit kontingent, har dit medlemskort med dig på telefon eller på print, er det tilladt at køre alt det, du vil på MTB sporene i de private skove, dvs. i Valdemarskilde Skovdistrikt i Slagelse, i Grydebjerg Skov ved Sorø samt i Bromme Plantage. Sporene er ikke offentlige og ikke skiltede. Det kan være svært at finde sporene og finde rundt på dem. Vi anbefaler derfor, at du kører med på fællestræning nogle gange og får vist de vigtigste spor. Vis altid hensyn til de andre skovgæster. Respekter, at områder i skoven kan være lukkede pga. jagt, militærøvelse eller skov- arbejde. Se i kalenderen og læs mere herom under fanen Vores skove. Følg også med på vores hjemmesides nyheder og på facebookgruppen Slagelse MTB.

 

MTB SPORENE

 NB Alle MTB-sporene bliver vedligeholdt af frivillige. Sporene i Valdemarskilde Skovdistrikt i Slagelse, Bike Parken og Trailcentret på Byskovvolden bliver vedligeholdt af gode folk fra Slagelse MTB!

 

 HVAD MED GRAVEL?  

 Vi arbejder på at få et gravel- hold op at stå.

 

 

Bestyrelsen marts 2024